Dagtrip Glendalough/Wicklow Mountains

Glendalough, de vallei van twee meren, is een van de mooiste en bekendste plekken van de Wicklow Mountains. In de 6e eeuw stichtte Sint Kevin op deze prachtige plek een klooster, dat later zou uitgroeien tot een van de grootste en belangrijkste kloosters van Ierland. De goed bewaarde ruïnes zijn hier nog altijd terug te vinden en vormen de basis voor veel verhalen en legendes. De natuur is hier adembenemend mooi en er hangt een magische sfeer in de vallei. De ultieme plek om heerlijk te wandelen en volledig tot rust te komen.  

Omdat er een rechtstreekse

busverbinding is tussen

Dublin en Glendalough is

dit gebied ook zeer geschikt

om te combineren met een

citytrip Dublin. Kijk voor 

meer informatie over prijzen 

en vertrektijden op

www.glendaloughbus.com

Tijdens deze tour word je meegenomen op een rondleiding langs de klooster ruïnes en een wandeling door de prachtige vallei die je langs de twee meren brengt. Onderweg hoor je van alles over de natuur en de bijzondere verhalen en legendes over Sint Kevin waardoor de plek echt tot leven komt. De tour eindigt bij het upper lake. Vanaf hier zijn er meerdere wandelmogelijkheden, geschikt voor alle fitness niveaus. Ik kan je adviseren over de mooiste routes en het is ook mogelijk om met mij als gids verder te wandelen. Wie niet verder wil wandelen, kan via een makkelijk pad terug naar het startpunt lopen. Voor welke optie je ook kiest, het zal gegarandeerd een onvergetelijke ervaring zijn.

De basis rondleiding duurt ruim een uur. Tijdsduur van een aanvullende wandeling met gids wordt in overleg bepaald. De rest van de dag kan vrij in Glendalough besteed worden. Er zijn een aantal kleine winkeltjes en in het Glendalough hotel kan gegeten en gedronken worden.

Kosten:

  • Rondleiding + wandeling op eigen gelegenheid: €45,- voor 1 t/m 3 personen. Vanaf 4 personen wordt een bedrag van €15,- per persoon berekend 

  • Rondleiding + wandeling met gids: €75,- voor 1 t/m 3 personen. Vanaf 4 personen wordt een bedrag van €25,- per persoon berekend

"Cathelijne vertelt de een na de andere legende, historisch feit of bijzonder verhaal en leid je ondertussen moeiteloos door dit mooie gebied. Een absolute aanrader voor iedereen die een mooie, leuke wandeling door Wicklow Mountains wil maken!"

Dagtrip langs de kust

Dublin ligt aan de Oostkust van Ierland en een bezoekje aan de prachtige kustlijn is dan ook makkelijk toe te voegen aan je stedentrip. De kusttour van Witty Walks combineert leuke kustplaatsjes met natuur, geschiedenis en cultuur.

 

Tijdens deze tour neem ik je mee op een treinreis langs de prachtige oostkust. De eerste stop wordt de historische havenplaats Dun Laghaire waar je een rondleiding krijgt en leert hoe je de Ierse plaatsnaam uitspreekt. Na een heerlijk koffiepauze lopen we langs de kust naar het verderop gelegen plaatsje Dalkey. Onderweg maken we een korte stop bij de James Joyce tower. Vanaf dit punt heb je een prachtig uitzicht over de baai van Dublin en bovendien is het kleine museum gratis te bezoeken. Vanuit Dalkey reizen we verder per trein naar Bray, waar we lunchen voor we aan een prachtige wandeling over de spectaculaire kliffen beginnen. Deze wandeling is in totaal 8 km lang en brengt ons naar onze eindbestemming Greystones. Onderweg zal ik zo veel mogelijk vertellen over de geschiedenis en de natuur van deze kliffen. We komen rond 16.00 uur aan in Greystones. Hier neem je de trein terug naar Dublin. Het is uiteraard ook mogelijk om op eigen gelegenheid in Greystones te blijven om hier iets te drinken of te dineren voor je terug naar Dublin reist.

 

Deze tour is voor iedereen met een normale conditie goed te doen.

Kosten zijn €45,- per persoon (minimaal 2 personen)

Dit is inclusief treinkaartje en gids. Lunch en koffie zijn voor eigen rekening.

 

Hierboven hoort een boekingsformulier te staan.

Mocht dit door technische problemen niet zo zijn,

stuur dan een e-mail met je boekingsaanvraag naar cat@wittywalks.com

WSG-Stempel-blauw (transparante achtergr
Visit-Wicklow-2019-Sticker.png
Witty Walks | cat@wittywalks.com | +353 (0)83 458 1186
 
 
Witty Walks is onderdeel van WIT Software Development Ltd. regnr: 562044
(c) Witty Walks