Eten en drinken in Dublin

March 30, 2016

De vraag die ik als gids veruit het meeste krijg is: Waar kan je in Dublin lekker eten en drinken. Aan de ene kant een makkelijke vraag, want dit kan op talloze plaatsen. Aan de andere kant is het lastig om hier een keuze uit te maken. In dit blog probeer ik toch een aantal goede tips te geven. Let op, dit is slecht een kleine selectie en volledig gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring en voorkeur.

 

3 x eten in Dublin

 

Elephant & Castle

Het eerste restaurant waar ik ooit in Dublin gegeten heb. Ik kwam er per toeval terecht. Een enorme regenbui dreef mij hier naar binnen en sindsdien is dit één van mijn favoriete plekken van de stad. Elephant & Castle staat bekend om hun heerlijke chickenwings, maar het menu biedt nog meer lekkers. De sfeer is er laagdrempelig en gezellig. Een aanrader voor wie in Temple Bar is, maar meer zoekt dan een pub.

www.elephantandcastle.ie

 

Cleaver East

Dit restaurant zit in The Clarence, het hotel van Bono en The Edge van U2. Ben je op zoek naar overheerlijk eten voor een schappelijke prijs? Dan moet je hier zijn. Chef Oliver Dunne heeft een moderne draai gegeven aan de Ierse keuken. Ieder maand staat er een andere ‘pornburger’ op het menu, maar ook de ‘Not Afternoon Tea’ is erg leuk om eens te proberen.

www.cleavereast.ie

 

The Market Bar

In de wijk die door de locals ‘the creative quarter’ wordt genoemd, zitten tal van leuke eetgelegenheden. Mijn absolute favoriet is gastrobar The Market Bar. Het prachtige historische gebouw werd vroeger als slachthuis gebruikt en de roosters waar het bloed via weg liep zitten nog steeds in de vloer. Tegenwoordig kun je hier heel gezellig tapas eten tussen de hippe Dublinners.

www.marketbar.ie

 

 

3x drinken in Dublin

 

The Temple Bar

The Temple Bar is het meest gefotografeerde object van Ierland en staat bekend als een echte ‘tourist trap’. Het is er altijd overladen druk, het bier wordt ieder uur duurder gemaakt en je komt er alleen maar toeristen en vrijgezellenfeesten tegen. Toch is een bezoekje aan deze bekende pub zeker de moeite waard. Want ondanks het toeristische karakter, of misschien wel juist daardoor, is het er altijd gezellig en er is iedere dag goede live muziek te horen.  

www.thetemplebarpub.com

 

PYGmalion

Op een zonnige dag (en die zijn er ondanks de vooroordelen veel in Dublin), kun je mij met een cocktail vinden op het terras van PYG. Deze hotspot vind je in het karakteristieke Powerscourt Townhouse. Vanaf het terras kijk je, vanuit een luie stoel, naar het winkelende publiek dat voorbij loopt.  

www.pyg.ie

 

Café en Seine

Mijn absolute favoriet in Dublin is Café en Seine. Dit ruime café heeft een schitterend interieur en heerlijke banken om na een vermoeiende dag in de stad op uit te puffen. Naar eigen zeggen hebben ze de meest uitgebreide drankkaart van Dublin. Of dit klopt weet ik niet, maar er is in ieder geval genoeg keuze. Mocht je de tijd willen nemen voor het proberen van al die drankjes, woensdag tot en met zaterdag blijven ze tot 3 uur ’s nachts open.

www.cafeenseine.ie

 

3x brunchen in Dublin

 

37 Dawson Street

Twee deuren naast Café en Seine zit 37 Dawson Street. Dit is niet alleen de naam, maar ook het adres van deze bar. Ze hebben een erg uitgebreid en heel erg lekker brunchmenu. Mijn absolute favoriet op de kaart zijn de American Style Hotcakes met vers fruit.

www.37dawsonstreet.ie

 

Sophie’s

De rooftop bar van The Dean Hotel heeft een fantastisch uitzicht over de stad. Bovendien hebben ze een bijzonder goede keuken. Kortom, een echte aanrader om een hapje te gaan eten. Op tijd reserveren is wel aan te bevelen, want het is een populaire plek. Ik heb al een aantal keer meegemaakt dat ik een paar dagen van te voren niet meer kon reserveren voor een zondagmiddag brunch.

www.sophies.ie

 

The Bank on College Green

Dit café/restaurant zit in een oud bankgebouw dat zijn oude sfeer heeft behouden. Het interieur is echt een lust voor het oog. Een heerlijke plek om even tot rust te komen en een hapje te eten. Ga er ook zeker naar de WC, de toiletten bevinden zich namelijk in de kelder, waar de oude kluizen van de bank nog staan.

www.bankoncollegegreen.com

 

3x koffie, thee en taart in Dublin

 

Avoca

Avoca is één van de oudste Ierse bedrijven. Ze begonnen in 1723 met het spinnen van wol, maar staan inmiddels ook bekend om hun geweldige cafés. Ze serveren er heerlijke koffie en je hebt er keuze uit een uitgebreide selectie versgebakken taarten. In Dublin zit het café boven de winkel die ook zeker een bezoekje waard is.

www.avoca.com/home/explore/our-cafes/suffolkstreetcafe/

 

 

Queen of Tarts

Misschien wel de bekendste plek in Dublin om taart te eten. Queen of Tarts werd 18 jaar geleden opgericht door de zussen Regina en Yvonne die nog steeds werkzaam zijn in het bedrijf. Omdat deze plek in veel reisgidsen vermeld wordt komen er veel toeristen. Laat je hier echter niet door afschrikken, het is niet voor niets zo populair!

www.queenoftarts.ie

 

Café Foam

Zit je liever niet tussen de toeristen? Ga dan langs bij Foam. Dit café ligt aan ten Noorden van de Liffey rivier, vlak bij de Ha’Penny Brigde. De straat waar het gevestigd is nodigt niet erg uit om er doorheen te lopen, maar als je eenmaal binnen bent word je getrakteerd op een gezellig huiskamerachtig café. Het interieur is op z’n zachtst gezegd kitsch te noemen en doet nog het meest denken aan een uit de hand gelopen studentenkamer, inclusief doorgezakte bank.

www.foamcafe.ie

 

 

Please reload

WSG-Stempel-blauw (transparante achtergr
Visit-Wicklow-2019-Sticker.png
Witty Walks | cat@wittywalks.com | +353 (0)83 458 1186
 
 
Witty Walks is onderdeel van WIT Software Development Ltd. regnr: 562044