Met Paddy Wagon naar Noord Ierland (review)

April 27, 2016

Afgelopen zondag ging ik met een tour naar Noord Ierland. Dit keer niet als gids, maar als toerist. Met een aantal vrienden en bekenden ging ik mee met een Paddy Wagon tour. We hadden met onze groep een eigen bus, maar het is ook mogelijk om met één of meerdere personen aan te sluiten bij de dagelijkse reguliere tours. 

Ik was van te voren wat sceptisch, want ik k heb het eigenlijk niet zo op bus tours. Ik kom ze als ik aan het werk ben in de Wicklow Mountains vaak tegen en dan valt het mij op dat het allemaal erg gehaast gaat. Ze stoppen op zo veel mogelijk plekken, je hebt tijd om een foto te maken en moet dan de bus weer in om naar de volgende bestemming te gaan. 

 

Ik was dan ook blij verrast door het tempo en de flexibiliteit van de tour. De chauffeur probeerde zo veel mogelijk te overleggen over de route en de tijdstippen dat we weer terug bij de bus moesten zijn. Omdat het heerlijk weer was gaf hij ons wat langer de tijd om de omgeving te verkennen en van de zon te genieten. 

 

The Dark Hedges

Onze eerste stop waren de Dark Hedges, een fotogenieke weg met aan beide kanten oude bomen. Deze weg is vooral bekend als King's Road uit de tv serie Game of Thrones, maar ook als je de serie niet kijkt is het een prachtige plek om te bezoeken. De buschauffeur zette ons aan het begin van de straat af en haalde ons een kwartier later weer aan de andere kant op. Wat ik hier jammer vond, was dat alle tours hier op hetzelfde moment stopte en het dus één grote mensenmassa was. Wij hadden het geluk dat onze bus als laatste weer vertrok, waardoor we toch nog wat mooie foto's zonder toeristen hebben kunnen maken. 

 

Carrick-a-rede rope bridge

Het volgende punt op het programma, en mijn favoriet, was de Carrick-a-rede rope bridge. Een touwbrug die naar een rotseilandje loopt waar vissers vroeger zalm vingen. De brug is 20 meter lang en hangt 23 meter boven de kolkende zee. In tegenstelling tot wat ik dacht, was het helemaal niet eng om over de brug te lopen. Wel erg leuk! En de omgeving rondom de brug is echt schitterend. 

 

Giant's Causeways

Rond lunchtijd kwamen we aan bij de Giant's Causeway, het hoofd item van deze tour. Toegang tot deze prachtige natuurverschijning en een audio tour waren bij de busreis inbegrepen. Vanwege het heerlijke weer hebben we een picknick gehouden. Nadeel hiervan is dat ik het visitor centre niet bezocht heb en de gezellige omliggende pubs niet heb kunnen uitproberen. Ach, luxeproblemen...  

 

Dunluce Castle

Omdat er alleen kleine groepen toegelaten worden in Dunluce Castle, dat balanceert op de rand van de kliffen, hebben we hier alleen een fotostop gemaakt. Dit is dus precies wat ik een nadeel vind aan bustours. We leken wel een stel Japanner. Bus uit, foto maken, bus weer in en door. Toegegeven, het is een mooi kasteel om te fotograferen, maar de stop voegt verder niet veel toe aan de tour.

 

Belfast

Door de foto stop bij Dunluce Castle hadden we maar een uur in Belfast. Liever had ik de foto stop overgeslagen en wat langer in de Noord Ierse hoofdstad doorgebracht. Het enige waar we nu tijd voor hadden, was een cocktail bij 'The Apartment' met uitzicht op het schitterende stadhuis van de stad. Toegegeven, ook niet verkeerd. 

 

 

Al met al was het een erg geslaagde dag en ben ik heel erg te spreken over de tour van Paddy Wagon. Als je niet veel tijd hebt en vanuit Dublin Noord Ierland wil bezoeken is dit echt een hele goede optie. Heb je een paar dagen de tijd en wil je wat meer van de prachtige Noordkust zien? Dan zou ik op zoek gaan naar alternatieven. 

 

Bekijk hieronder mijn vlog over de tour:  

Please reload

WSG-Stempel-blauw (transparante achtergr
Visit-Wicklow-2019-Sticker.png
Witty Walks | cat@wittywalks.com | +353 (0)83 458 1186
 
 
Witty Walks is onderdeel van WIT Software Development Ltd. regnr: 562044