Fietsen door Phoenix Park

May 18, 2016

Phoenix Park in Dublin is 707 hectare groot. Dit maakt het één van de grootste stadsparken van Europa. Heerlijk om uren door te wandelen, of te fietsen. Bij de ingang van Phoenix Park (aan de centrum kant) worden fietsen verhuurd. Voor €5,- krijg je een uurtje een tweewieler mee. In een uur kun je op je gemak het park rondfietsen, maar wil je stoppen bij de vele bezienswaardigheden die het park telt, neem dan wat langer de tijd.

 

Bezienswaardigheden
Aan het begin van je fietstocht kom je meteen langs het Wellington Monument. De Britse militaire leider die Napoleon bij de Slag om Waterloo versloeg, is namelijk geboren in Dublin. Het monument is 62 meter hoog en de bronzen gedenkplaten zijn gemaakt van omgesmolten kanonnen die in Waterloo gebruikt zijn. Ook het Papal Cross is niet te missen. Dit 35 meter hoge kruis is in 1979 neergezet ter gelegenheid van het bezoek van de Paus aan het park. Hier waren meer dan 1 miljoen mensen bij aanwezig. Dat is ongeveer 25% van de Ierse bevolking.

Zowel de President van Ierland als de Amerikaanse ambassadeur wonen in Phoenix Park. Hun grote residenties zijn niet te missen. Tijdens je fietstocht door Phoenix Park mag een bezoek aan Ashtown Castle niet ontbreken. Naast dit, in originele staat herstelde, middeleeuwse kasteeltje zit het bezoekerscentrum, met een informatieve tentoonstelling over Phoenix Park.

Kijk uit voor overstekend wild
In 1662 maakte de Hertog van Ormonde van Phoenix Park een jacht terrein. Er werden muren om het park gebouwd en o.a. fazanten en herten uitgezet. Inmiddels wordt er niet meer gejaagd, maar de herten zijn altijd gebleven. De kans dat je ze tegenkomt, is vrij groot. Dus pas op voor overstekend wild.

Aapjes kijken
In 1830 werd in Phoenix Park de Dublin Zoo opgericht. Hier zijn meer dan 700 dieren en tropische vogels te bewonderen. De dierentuin is wereldwijd bekend vanwege hun leeuwen fokprogramma. De brullende leeuw die de mascotte is van film producent MGM, is hier geboren.

 

Sportvelden
Het park telt een aantal sportvelden. Erg leuk om een voetbal, hurling, cricket of polo wedstrijd mee te pikken.

Nog niet uitgekeken?
Als je je fiets terug hebt gebracht, maar nog niet uitgekeken bent, is een bezoekje aan de People's Gardens een aanrader. Deze tuinen liggen tegenover de fietsverhuurder en zijn een prachtig voorbeeld van Victoriaanse tuinbouw.

 

 

Please reload

WSG-Stempel-blauw (transparante achtergr
Visit-Wicklow-2019-Sticker.png
Witty Walks | cat@wittywalks.com | +353 (0)83 458 1186
 
 
Witty Walks is onderdeel van WIT Software Development Ltd. regnr: 562044