Wakker worden in Wicklow

June 15, 2016

Het was even zwoegen en zweten in het onverwacht goede zomerweer dat Ierland de afgelopen weken overspoelde, maar toen de tent eenmaal stond was het het meer dan waard. Wild kamperen in de Wicklow Mountains is een echte aanrader!

De tocht naar boven was door de vele bagage op onze rug behoorlijk zwaar, maar werd verlicht doordat we onderweg getrakteerd werden op langslopende herten die ons nieuwsgierig gade sloegen. Na ongeveer drie kwartier lopen, vonden we halverwege Djouce Mountain een kleine grasvlakte waar we de tent op konden zetten. Even later zaten we met de meegebrachte versnaperingen te genieten van het uitzicht, de zon en de rust om ons heen. Alleen de vrolijk zingende vogels verbraken de stilte. Af en toe zagen we in de verte wat wandelaars over de Wicklow Way lopen, maar verder waren we alleen. Langzaam maar zeker zakte de zon achter de bergtoppen weg en werd het nog stiller. De sterren verschenen aan de hemel en af en toe klonk het geluid van een nachtvogel. Helaas bracht de donkerte ook kou met zich mee, waardoor we vrij snel in onze slaapzak zijn gekropen.

Ik moet toegeven, ik heb wel eens lekkerder geslapen. Onze grasvlakte was niet volledig vlak en ik ben een aantal keer wakker geworden om mezelf weer naar 'boven' te hijsen nadat ik naar beneden gezakt was. Toen ik rond vier uur weer even mijn ogen open deed was het al licht aan het worden en hoorde ik de herten rond onze tent lopen. Een paar uurtjes later werd het door de opkomende zon wel erg warm in onze tijdelijke slaapplaats en begonnen we aan de dag. Zodra de tent open ging werden we weer overspoeld door het schitterende uitzicht, inmiddels mooi verlicht door de ochtendzon. Tijdens het ontbijt zagen we weer een aantal herten voorbij trekken. Een fantastische ervaring om nooit meer te vergeten. 

 

Wild kamperen is toegestaan in de Wicklow Mountains, mits je je aan de volgende regels houdt: 

  • Kampeer ten minste op 400 m afstand van de weg.

  • Kampeer ten minste op 400 meter afstand van een gebouw.

  • Verplaats je tent na elke tweede nacht om de vegetatie te herstellen.

  • Neem na afloop al je voedsel en afval weer mee terug.

  • Zeep en tandpasta moeten minstens 30 meter van waterlopen worden gehouden.

  • Kampeerders moeten zich rustig gedragen en mogen de lokale gemeenschap, wild levende dieren of andere bezoekers niet verstoren.

  • Kampeerplaatsen moeten visueel onopvallend worden gehouden.

  • De kampeerplaats moet hetzelfde (of beter) worden achtergelaten dan deze is gevonden. 

  • Menselijke uitwerpselen moeten minstens 30 meter van waterlopen en 50 meter van wandelroutes worden begraven of na afloop afgevoerd worden. Alle toiletpapier en hygiënische producten moeten worden afgevoerd.

  • Het maken van kampvuren is momenteel niet toegestaan ​​in het Nationaal Park.

 

Wil jij ook een nachtje wild kamperen in de Wicklow Moutains, maar heb je geen zin in de voorbereidingen en het sjouwen met spullen? Neem dan contact op met Witty Walks. Wij regelen het graag tot in de puntjes voor je. Wij zetten de tent (incl. matjes en slaapzakken) op en zorgen dat er iets te eten en te drinken is. Na een mooie wandeling wordt je door ons bij je tent afgezet en de volgende dag weer opgehaald. Stuur voor meer informatie een mailtje naar cat@wittywalks.com

 

Please reload

WSG-Stempel-blauw (transparante achtergr
Visit-Wicklow-2019-Sticker.png
Witty Walks | cat@wittywalks.com | +353 (0)83 458 1186
 
 
Witty Walks is onderdeel van WIT Software Development Ltd. regnr: 562044