Wilderness First Aid

June 22, 2016

Het stond al tijden op mijn to do lijst, mijn EHBO diploma halen. Want als ik met klanten aan de wandel ben, is het natuurlijk erg belangrijk dat ik weet wat ik moet doen als er iets gebeurd. Het vinden van een geschikte cursus bleek nog niet zo makkelijk, want de gemiddelde EHBO cursus leert je wat je moet doen in de 10 minuten dat je op de ambulance wacht. Maar als je midden in de Wicklow Mountains staat, is diezelfde ambulance er niet binnen 10 minuten. Sterker nog, je bent vaak op plaatsen waar helemaal geen ambulance kan komen. 

Afgelopen weekend heb ik een cursus Wilderness First Aid gevolgd. Deze cursus gaat in op de vraag: wat te doen als er iets gebeurd als je in de bergen bent? Wat doe je als iemand valt? Hoe stop je een bloeding? Hoe hou je iemand warm als je uren op hulp moet wachten? De cursus werd door twee mensen gegeven. Een officiële EHBO trainer en iemand van het Mountain Rescue Team. Deze combinatie zorgde ervoor dat de cursus zich echt richtte op dingen die je in de bergen tijdens een wandeling tegen kan komen. 

 

Met trots kan ik zeggen dat ik mijn Wilderness First Aid certificaat gehaald heb. Op pad gaan met Witty Walks is nu nog veiliger! 

Please reload

WSG-Stempel-blauw (transparante achtergr
Visit-Wicklow-2019-Sticker.png
Witty Walks | cat@wittywalks.com | +353 (0)83 458 1186
 
 
Witty Walks is onderdeel van WIT Software Development Ltd. regnr: 562044