Fabulous Food in Dublin

July 6, 2016

Eten en drinken is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van de vakantie. Lokale producten zijn hierbij vaak favoriet. Nou staat Ierland niet bepaald bekend om haar fantastische eten. Onterecht, vind ik. Het aanbod in de toeristische pubs komt vaak niet verder dan Guinness Pie, Bangers and Mash of Fish and Chips, maar als je er goed naar zoekt, zul je zien dat de Ierse keuken nog zo veel meer (en zo veel lekkerder) te bieden heeft. Iers rundvlees, lamsvlees en de melkproducten zijn van een bijzonder hoge kwaliteit en worden in moderne restaurants omgetoverd tot de lekkerste gerechten.

 

Ieren houden van een gevarieerd menu en experimenteerden daarom van oudsher al met het ontwikkelen van nieuwe smaken en gerechten. Zo lieten de monniken rond 1130 hun koeien op velden met wilde knoflook grazen, zodat de knoflooksmaak terug te proeven zou zijn in de kaas die ze er later van maakten. 

Een goede manier om de Ierse keuken beter te leren kennen, is via de Fab Food Trails. Deze tours brengen je langs een aantal Ierse winkels en restaurants waar ze lokale producten maken en verkopen. Het is een soort proeverij waar je bij elke stop iets te eten en/of te drinken krijgt. Aan het einde van de tour heb je niet alleen heerlijk gegeten, maar ook een beter beeld van de Ierse keuken gekregen en een aantal van de leukste plekjes van Dublin, Kilkenny of Cork ontdekt. 

 

 

Vorige week ben ik zelf met een Fab Food Trail meegegaan. Tijdens deze tour heb ik genoten van heerlijke kazen, verse vis, de lekkerste hamburger van Dublin, lavendel ijs en nog veel meer. Natuurlijk werd de tour afgesloten met een voortreffelijke Ierse Whiskey. Onze gids had ontzettend veel kennis over eten en de verschillende gastheren en -vrouwen deelden hun verhaal en passie graag met ons. Het zijn vrij prijzige tours (vanaf €50,- per persoon), maar voor de foodies onder ons, is het de moeite meer dan waard. 

 

Kijk voor meer informatie op www.fabfoodtrails.ie 

 

Please reload

WSG-Stempel-blauw (transparante achtergr
Visit-Wicklow-2019-Sticker.png
Witty Walks | cat@wittywalks.com | +353 (0)83 458 1186
 
 
Witty Walks is onderdeel van WIT Software Development Ltd. regnr: 562044