Kies het beste vliegticket naar Dublin

August 22, 2016

Vliegen naar Dublin kan spotgoedkoop en is daarom erg populair bij citytrippers. Maar het uitzoeken van een ticket kan veel tijd in beslag nemen. Om je een beetje op weg te helpen zet ik een aantal factoren op een rij, waarmee je rekening zou kunnen houden. Hopelijk vereenvoudigt dit het proces van het boeken van je ticket naar de Ierse hoofdstad.

Vliegveld

Waar je woont, zal een grote rol spelen in de keuze voor een vliegveld. Als je in de buurt van Amsterdam woont, is Schiphol natuurlijk een logischere keuze dan bijvoorbeeld Eindhoven. Bij het boeken van een ticket overweeg ik altijd de volgende luchthavens:

  • Schiphol

  • Eindhoven

  • Brussel Zaventem

 

Er kan ook op Dublin gevlogen worden vanuit Antwerpen of Brussel Charlerois.

 

Het voordeel van Schiphol is dat zowel AerLingus, RyanAir en vanaf oktober 2016 ook KLM hier vandaan naar Dublin vliegen. Je hebt dus een enorme keuze aan vertrektijden.

 

Dit geldt ook voor Brussel Zaventem. Zowel AerLingus als RyanAir vliegen hier vandaan. Bovendien is vliegen vanuit Brussel over het algemeen goedkoper. Vlieg je vanaf Eindhoven, dan heb je vaak maar één vlucht per dag om uit te kiezen.

 

Maatschappij

  • RyanAir staat bekend als budget maatschappij en is dus meestal de goedkoopste optie (al gaat dit niet altijd op).

  • AerLingus is vaak net iets duurder dan RyanAir, maar nog steeds prima te betalen. Zelf vlieg ik liever met AerLingus omdat hun service over het algemeen beter is. Al is de vraag natuurlijk hoe belangrijk je dit vindt op een vlucht van nog geen 1,5 uur.

  • KLM is over het algemeen de duurste optie, maar omdat deze vluchten nog niet zijn begonnen vind ik het lastig om te oordelen over prijs/kwaliteitsverhouding.

Boek vroeg

De prijs van je ticket hangt vooral af van wanneer je boekt. In de regel geldt: hoe eerder je boekt, hoe goedkoper het is. Wachten op Last Minute aanbiedingen heeft totaal geen zin. Wie ver van te voren boekt betaalt gemiddeld tussen de €40,- en €80,- voor een retourticket. Vlak voor vertrek kan dit oplopen tot honderden Euro’s.

 

Wanneer vliegen?

In het hoogseizoen en rond de kerstperiode zijn de vliegtickets het duurst.

Wie er geen probleem mee heeft om vroeg zijn bed uit te gaan is vaak goedkoper uit. De vluchten die voor 7 uur ’s ochtends vertrekken zijn minder populair en daarom vaak goedkoper. 

Verder zijn de tickets vaak goedkoper als je op dinsdag of woensdag vliegt.

 

Nieuwsbrief

Het loont om je te abonneren op de nieuwsbrieven van de verschillende vliegmaatschappijen. Je krijgt dan vaak mooie aanbiedingen in je mailbox.

 

Ik vlieg regelmatig tussen Dublin en Nederland. Bovenstaande informatie is dan ook gebaseerd op mijn eigen ervaringen. De prijs van een ticket wordt door vele factoren beïnvloed en kan dus verschillen van deze informatie.

Please reload

WSG-Stempel-blauw (transparante achtergr
Visit-Wicklow-2019-Sticker.png
Witty Walks | cat@wittywalks.com | +353 (0)83 458 1186
 
 
Witty Walks is onderdeel van WIT Software Development Ltd. regnr: 562044