Wicklow Brewery, een must voor bierliefhebbers

October 19, 2016

Ierland is een bierland. Voor veel toeristen is een bezoek aan het eiland niet compleet zonder het proeven van de lokale stout (zwart), lager (blond) en pale ale (rood). De Guinness fabriek in Dublin is een van de populairste attracties van de stad en in de pubs vloeit het zwarte bier rijkelijk. Maar Ierland biedt meer dan alleen Guinness. Zo wordt er in Kilkenny Smithwicks gebrouwen, in Carlow O’Hara’s en Cork is de thuishaven van Murphy’s. Toch hoor ik Nederlandse toeristen vaak klagen over het ‘slappe’ Ierse slootwater bier.

 

Gelukkig geldt voor bier hetzelfde als voor veel dingen in Ierland. Het is er wel, maar je moet goed zoeken. Bijvoorbeeld in het kleine Ierse plaatsje Redcross. Hier staat de Wicklow Brewery. Deze micro brouwerij bestaat slechts twee jaar, maar is druk bezig de (lokale) pubs en festivals te veroveren. Hun Hopknut bier is zelfs uitgeroepen tot beste bier ter wereld!

De brouwerij is ook te bezoeken. Er wordt iedere dag om 17.00 uur een tour gegeven (in de zomer zelfs twee per dag) waarbij je een inkijkje krijgt in het brouwproces en de diverse bieren die de brouwerij voortbrengt. Na afloop van de tour volgt een uitgebreide proeverij. Naast een stout, lager en ale heeft Wicklow Brewery ook een aantal experimentele craft beers op de markt gebracht. Een bezoek aan deze micro brouwerij is echt een must voor bierliefhebbers.

 

Zelf ben ik niet zo’n bierdrinker, maar de proeverij van de Wicklow Brewery heeft mij positief verrast. De uiteenlopende smaken hebben mijn bier-horizon verbreed. Ik wil deze tour dan ook van harte aanraden. En als je er dan toch bent, ook de bijbehorende pub is een prima plek om te vertoeven.

 

Kijk voor meer informatie en het boeken van een tour op www.wicklowbrewery.ie

Please reload

WSG-Stempel-blauw (transparante achtergr
Visit-Wicklow-2019-Sticker.png
Witty Walks | cat@wittywalks.com | +353 (0)83 458 1186
 
 
Witty Walks is onderdeel van WIT Software Development Ltd. regnr: 562044