De tuinen van Wicklow

February 20, 2017

County Wicklow wordt ook wel ‘the garden of Ireland’ genoemd en dat is niet voor niets. Het hele landschap doet denken aan één gigantisch grote tuin. Maar er zijn ook een aantal echte aangelegde tuinen die een bezoekje waard zijn.

 

 

Powerscourt Gardens

We beginnen maar meteen met de bekendste tuin. De Powerscourt Gardens trekken bezoekers van over de hele wereld. Niet zo gek als je bedenkt dat dit één van de mooiste tuinen van Europa is. De tuin is erg groot en er valt ontzettend veel te zien. Zo is er een Japanse tuin, een dierenkerkhof, een grote kruidentuin en nog veel meer. In het bijbehorende Powerscourt House zitten winkeltjes en een café.

 

Adres: Powerscourt Demesne, Enniskerry, Co. Wicklow

Website

 

 

Kilmacurragh Botanic Gardens

Deze botanische tuin is niet erg bekend bij toeristen, maar dat wil niet zeggen dat het geen bezoekje waard is. Het voordeel van de onbekendheid is dat je hier in alle rust kan rondstruinen. De toegang is gratis en er worden interessante rondleidingen gegeven. Vooral in het voorjaar, als de grote collectie rododendrons in bloei staat, is deze tuin een must see.

 

Adres: Kilmacurra West, Kilbride, Co. Wicklow

Website

               

 

Mount Usher Gardens

Deze tuin staat bekend om de rijke hoeveelheid bijzondere bomen. Via een brochure die je bij binnenkomst krijgt, kun je op je eigen tempo door de tuin lopen en ze allemaal ontdekken. De Vartry rivier stroomt midden door de tuin en is via diverse bruggetjes over te steken. Voor de tuin ligt een binnenplaatsje met winkeltjes en een Avoca café.

 

Adres: Mt Usher Gardens, Ashford, Co. Wicklow

Website

 

 

Kilruddery House Gardens

Deze tuinen horen bij het prachtige Kilruddery House, dat tot op de dag van vandaag bewoond wordt door de Graaf en Gravin van Meath. De veelzijdige tuin bevindt zich voor een groot gedeelte nog in de oorspronkelijke 17e eeuwse stijl en je vindt er o.a. een orangerie en een openlucht theater. Het hele jaar door worden hier evenementen georganiseerd zoals markten, concerten en festivals.

 

Adres: Southern Cross Rd, Kilruddery Demesne East, Bray, Co. Wicklow

Website

 

Please reload

WSG-Stempel-blauw (transparante achtergr
Visit-Wicklow-2019-Sticker.png
Witty Walks | cat@wittywalks.com | +353 (0)83 458 1186
 
 
Witty Walks is onderdeel van WIT Software Development Ltd. regnr: 562044