REVIEW: Vintage Tea Tours Dublin

June 20, 2017

Nieuwe tours schieten in Dublin als paddenstoelen uit de grond. Ik ging voor jullie op pad om te kijken welke tour je echt niet mag missen. Mijn conclusie: de Vintage Tea Tour!

In het kort:

In een retro dubbeldekker bus uit 1961 geniet je van een heerlijke high tea terwijl je door de binnenstad van Dublin gereden wordt. Onderweg vertelt een gids een aantal leuke anekdotes over de stad. Het servies staat op anti-slip matjes waardoor het niet uit de bocht kan vliegen.

 

Wat is er goed aan:

Het eten is verrukkelijk! Van de sandwiches met overheerlijke kip salade tot de verrassend smeuïge scones, alles is even lekker. Geen grote eter? Maak je geen zorgen, wat je niet op krijgt mag in een doggybag mee naar huis. Er is keuze uit veel verschillende soorten thee. Zelf ging ik voor de rode wijn thee en ben sindsdien geobsedeerd door mijn zoektocht naar deze thee voor thuis.

 

 

Ondanks dat de Vintage Tea Tour geen informatieve of historische tour is, wordt er onderweg wel wat verteld. Onze gastheer Jack deed dit met veel charme op informele en entertainende wijze.

 

De sfeer aan boord is helemaal retro. Het interieur van de bus is nieuw, maar heeft de sfeer van vroeger behouden. Hetzelfde geldt voor de sfeervolle muziek die op de achtergrond klinkt.

 

Het hoeft je aan boord aan niets te ontbreken, want de service van de gastheer is top. Extra thee of behoefte aan iets anders? Het wordt voor je geregeld. Nog tips nodig voor de rest van je verblijf? Geen probleem, Jack deelt graag zijn persoonlijke favorieten met je.

Wat is er minder goed aan:

Eerlijk gezegd kan in weinig minpunten opnoemen. Het enige dat ik kan bedenken is de terugweg. Om iedereen de kans te geven om rustig alle heerlijkheden op z’n gemak op te eten en te drinken duurt de rit ruim een uur. Het laatste stuk van de tour ging langs de noordkant van de stad waar minder bezienswaardigheden te bewonderen zijn dan aan de andere kant van de rivier. Omdat ik nogal een slokop ben, had ik al mijn eten in Phoenix Park al op. Daardoor duurde dit deel van de tour voor mij persoonlijk wat lang. Tip is dus: bewaar je brownie voor op de terugweg.

 

Conclusie:

Een rit met de Vintage Tea Tour is een overheerlijke beleving voor iedereen die eens iets anders wil doen tijdens zijn bezoek aan Dublin.

 

Prijs:

De tour is niet goedkoop. Een plekje kost, afhankelijk van waar je zit, tussen de 40 en 50 euro. De goedkoopste plaatsen zitten onderin de bus. Hoe beter het uitzicht, hoe hoger de prijs.

 

Kijk op www.vintageteatours.ie voor meer informatie en om te boeken.

 

 

Deze review is volledig gebaseerd op mijn eigen ervaringen en mijn persoonlijke mening. Ik heb geen banden of overeenkomsten met Vintage Tea Tours. Ik ben door niemand beïnvloed of betaald (helaas 😉) voor het schrijven van deze post.  

 

Please reload

WSG-Stempel-blauw (transparante achtergr
Visit-Wicklow-2019-Sticker.png
Witty Walks | cat@wittywalks.com | +353 (0)83 458 1186
 
 
Witty Walks is onderdeel van WIT Software Development Ltd. regnr: 562044