De leukste restaurants van Temple Bar

April 24, 2019

Natuurlijk wil je tijdens je stedentrip zo veel mogelijk zien en beleven, maar lekker eten en drinken is misschien wel net zo belangrijk. Een goede plek in Dublin om dit te doen is de wijk Temple Bar. Aan restaurants en pubs geen gebrek hier, maar juist dat overweldigende aanbod maakt de keuze vaak lastig. In dit blog help ik je met het maken van deze keuze door mijn favoriete restaurants in Temple Bar met je te delen.

 

Klaw – voor echte visliefhebbers

Voor visliefhebbers is Klaw een must! Het motto van eigenaar Nial is: verse, lokale vis van goede kwaliteit in een relaxte omgeving. Klaw heeft een visbar met slechts 12 plaatsen in Crown Alley. De ultieme plek om even snel heerlijke vis te eten. Het menu verandert dagelijks, op basis van de vangst. Het is de leukste plek in Dublin om oesters te eten (met prosecco of Guinness). Tussen 5 en 6 hebben zij hier oester happy hour. Verderop in Temple Bar zit nog een locatie van Klaw, The Seafood Cafe in Sprangers Yard. Het motto is hier hetzelfde, maar de kaart en de zitplaatsen zijn hier iets uitgebreider.

 

Boxty House – voor een traditionele dis

De traditionele Ierse keuken bestaat grotendeels uit aardappelen en restjes. Dit klinkt niet als een hoogstaande maaltijd, maar bij the Boxty House hebben ze de traditionele Ierse Boxty (een soort aardappelpannenkoekje) een moderne twist gegeven en er een heerlijk gerecht van gemaakt. Ook serveren ze hier Dublin Coddle. Omdat dit gerecht van restjes gemaakt wordt, is er geen vast recept voor. Van oudsher zaten er vaak worstjes, spek, aardappels en uien in. Boxty House is de perfecte plek voor iedereen die kennis wil maken met de traditionele Ierse keuken.

 

Queen of Tarts – voor de zoetekauw

De Dublinse zussen Regina en Yvonne Fallon hadden een huiselijke plek voor ogen waar mensen zich welkom zouden voelen en die het beste ontbijt en de beste weekendbrunch in Dublin serveerde en waar de lekkerste lunches - en de beste cakes, scones en brownies verkocht werden. En dit is precies wat zij hebben gerealiseerd op hun twee locaties in Cow Lane en Cork Hill. Een heerlijke plek om te genieten van overheerlijke, versgebakken taarten en scones. Op vakantie tellen de calorieën immers niet!

 

Leo Burdock – voor authentieke fish and chips

Fish and Chips is een eettraditie die de Britten meenamen naar Ierland en die zonder tegenstribbeling is overgenomen door de Ieren. Het bestaat uit gefrituurde gepaneerde vis en dikke frieten, overgoten met azijn. Dit laatste is gelukkig optioneel. Mayonaise is niet gebruikelijk en er naar vragen kan zelfs als belediging opgevat worden. Leo Burdock is al meer dan 100 jaar een Fish and Chips begrip in Dublin. Het enige dat veranderd is in al die jaren, is dat de vis niet meer in dag oude kranten gewikkeld wordt. Dit mag niet meer vanwege hygiëne regelgeving. Erg jammer, want veel mensen die vroeger geen geld hadden voor een krant, haalde fish and chips zodat ze het nieuws konden lezen.

 

Cleaver East – voor een moderne maaltijd onder het dak van Bono

Goed eten zonder een fortuin kwijt te zijn, dat kan bij Cleaver East. Deze persoonlijke favoriet van mij serveert moderne Ierse en Europese gerechten van hoge kwaliteit, gemaakt met lokale ingrediënten. De #pornburger is inmiddels een begrip onder Dubliners en voor de populaire Brunchclub moet je ruim van tevoren reserveren. The Cleaver East bevindt zich in het Clarence Hotel, dat eigendom is van Bono en The Edge van U2.

 

Roberta’s – voor heerlijke pizza tussen de hippe Dublinners

Een nieuwe aanwinst in Temple Bar is Roberta’s, dat op de bovenste verdieping van Dollard & Co zit. Vanaf dag één hebben de hippe Dubliners dit restaurant en de bijbehorende bar omarmt als hun nieuwe hotspot. Bij goed weer kun je plaatsnemen op het terras, bij slecht weer biedt het glazen plafond boven de bar beschutting, terwijl je toch een beetje het gevoel hebt dat je buiten bent. De verse pizza’s zijn een echte aanrader hier.

 

Piglet Wine Bar – voor goede wijn met heerlijke gerechten

Ierland is van oudsher een bier en Whiskey land. Wijn was lange tijd minder populair. Gelukkig is daar inmiddels verandering in gekomen en hoef je niet ver te zoeken naar een goede wijnbar. Piglet Wine Bar op Cow Lane in Temple Bar is hier een goed voorbeeld van. In een relaxte ruimte kun je hier genieten van een goed glas (of fles) wijn en proeven van heerlijke gerechten. Vaak wordt je bezoek opgeluisterd met sfeervolle live muziek. Geen verstand van wijn? Geen probleem! Het vriendelijke personeel adviseert je graag.

 

Dit is slechts een greep uit de vele restaurants die Temple Bar te bieden heeft. Tijdens de Temple Bar stadswandeling van Witty Walks kom je langs nog veel meer plaatsen en geef ik je graag tips over de leukste plekken om te eten en te drinken. Deze tour wordt gecombineerd met een proeverij waardoor je de smaak van Temple Bar snel te pakken zult hebben.  

Please reload

WSG-Stempel-blauw (transparante achtergr
Visit-Wicklow-2019-Sticker.png
Witty Walks | cat@wittywalks.com | +353 (0)83 458 1186
 
 
Witty Walks is onderdeel van WIT Software Development Ltd. regnr: 562044