Wandelen in de Wicklow Mountains

Op steenworp afstand van Dublin liggen de Wicklow Mountains. Dit prachtige natuurgebied is de perfecte plek om heerlijk te wandelen en tot rust te komen. De mogelijkheden in dit wandelwalhalla zijn eindeloos. Van dichte bossen tot uitgestrekte veengrond en van smalle bergpaadjes tot weidse uitzichten over zwarte meren. Maar wat zijn de mooiste wandelroutes en welke wandeling is geschikt voor jou?

 

Witty Walks helpt je graag bij het maken van deze keuze. Na het invullen van onderstaande vragenlijst, zoek ik een wandeling die goed past bij je wensen. Tijdens de wandeling word je begeleid door een Nederlandse gids. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het vinden van de juiste route en onderweg hoor je van alles over de geschiedenis en de natuur van de Wicklow Mountains. De perfecte manier om te ontspannen en tot rust te komen.

Kosten zijn afhankelijk van de afstand en tijdsduur van de wandeling. Door het invullen van onderstaand formulier vraag je automatisch een vrijblijvende offerte aan. 

Wicklow Way met gids

De Wicklow Way is de oudste en een van de meest populaire langeafstandswandelingen van Ierland. De 132 kilometer lange route begint in Dublin en loopt dwars door het prachtige natuurgebied de Wicklow Mountains.

 

Het is mogelijk om de hele Wicklow Way in 6 of 7 dagen comfortabel te lopen, onderweg overnacht je in B&B’s die langs de route liggen. Het is natuurlijk ook mogelijk om in minder dagen een kleiner gedeelte van de route te lopen. De route is bijzonder afwisselend en loopt o.a. over open vlaktes en bergruggen, door dichte bossen en langs spectaculaire vergezichten.

 

Witty Walks biedt Wicklow Way wandelvakanties met een gids aan.

 

Voordelen van wandelen met een privégids:

 • Geen kans om te verdwalen

 • Onderweg hoor je verhalen over de geschiedenis en natuur van het gebied

 • Goed advies over afstanden en zwaarte van de tocht

 • Lokale hulp bij onvoorziene omstandigheden en noodgevallen

 • Accommodatie, ontbijt, lunch, water en bagagevervoer worden voor je geregeld

 

Kosten zijn € 130,- per persoon per dag (minimaal 2 personen)  

Inclusief:

 • Gids

 • Accommodatie op basis van b&b

 • Lunch

 • Bagagevervoer

 • Water

 • Openbaar vervoer terug naar Dublin

 

Exclusief:

 • Avondeten

 • Overige kosten

Tweedaagse wandeling Glendalough

Twee dagen wandelen door de prachtige bergen van Glendalough. Op dag één beginnen we met een korte rondleiding langs de kloosterruïnes, maar al snel verlaten we het toeristische gedeelte en beginnen we aan een adembenemend mooie wandeling. Het eerste stuk van de wandeling loopt door de vallei, via de waterval bij het upper lake gaat het pad omhoog en boven aan de waterval wacht een spectaculair uitzicht. Via Lugduff Mountain lopen we naar de Glenmalure vallei waar accommodatie op basis van bed and breakfast voor je geregeld wordt. De lokale pub is de perfecte plek voor een lekkere maaltijd en een gezellige avond. De volgende dag lopen we vanuit de B&B via een andere route terug naar Glendalough. Deze route brengt ons o.a. over Braigue Mountain en Derrybawn Mountain voor we weer afdalen richting de Glendalough vallei. Onderweg hebben we kans om herten en wilde geiten tegen te komen.

 

Deze tour is de perfecte manier om in korte tijd een van de mooiste gebieden van de Wicklow Mountains te ervaren.

 

​Er is een directe busverbinding vanuit Dublin naar Glendalough. De start- en eindtijd van deze wandeltocht kan aangepast worden op de tijden van de bus.

 

Afstand: 2 x 16 km

Kosten: €160,- pp incl. lunch, water en accommodatie

WSG-Stempel-blauw (transparante achtergr
Visit-Wicklow-2019-Sticker.png
Witty Walks | cat@wittywalks.com | +353 (0)83 458 1186
 
 
Witty Walks is onderdeel van WIT Software Development Ltd. regnr: 562044